Măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 (coronavirus)

Masuri de prevenire impotriva COVID-19

Sănătatea și siguranța rezidenților, colaboratorilor și angajaților sunt primordiale, de aceea, în vederea prevenirii răspândirii noului CORONAVIRUS, Căminul Acasă la Bunici respectă cu strictețe toate măsurile impuse de autorități.

  • La intrarea în cămin sunt amplasate covorașe dezinfectante;
  • Angajații, rezidenții sau oricine intră în incinta căminului nostru își spală/dezinfectează mâinile timp de cel puțin 20 de secunde, cel puțin o dată pe oră (sau de fiecare dată când este necesar);
  • Zilnic se ia temperatura rezidenților și se asigură vitaminizarea corespunzătoare a acestora;
  • Pardoselile sunt spălate și dezinfectate de mai multe ori pe zi cu substanțe pe bază de clor/alcool;
  • Toate obiectele/suprafețele care se ating în mod frecvent de către rezidenți/angajați/colaboratori sunt dezinfectate de mai multe ori pe zi cu substanțe dezinfectante, pe bază de alcool (de ex. întrerupătoarele, clanțele ușilor, telecomenzile, ușile dulapurilor, toaletele, etc).

Purtarea echipamentului corespunzător (măști, mănuși, halate și papuci de protecție) de către toți angajații/colaboratorii și respectarea tuturor măsurilor de prevenție împotriva răspândirii COVID-19, fac din centrul nostru "Acasă la bunici" un loc propice îngrijirii tuturor persoanelor în vârstă. În această perioadă evităm, pe cât de mult posibil, contactul bătrânilor cu mediul extern, fără a fi luate toate măsurile de precauție necesare.

Prin toate aceste măsuri ne asigurăm că toți rezidenții noștri sunt și vor fi în siguranță, iar centrul nostru rămâne un mediu sigur în care aceștia sunt îngrijiți, cu blândețe, în mod adecvat.